Clutch

Image Information

Fedeste clutch fra PURA UTZ!

Mål: ca. 34 x 24 cm

Materialer: Sort ruskind og vintage huipil (blusen i den traditionelle, mayaindianske dragt, som er håndvævet og håndbroderet)

Pris: 465 DKK

Forhandles hos www.purautz.com

PURA UTZ betyder “Ren kvalitet” på spansk, og brandets identitet skal da også findes i Guatemala, hvor danske Anna gennem mange år har rejst, og ganske enkelt har tabt sit hjerte. Hun er, som så mange andre, vild med de mange farver som findes i bl.a. de traditionelle Maya-folkedragter, som samtidig også står for historie og håndarbejde i verdensklasse.

Tekstilerne, som du finder hos PURA UTZ, er alle sammen vintage-stoffer fra netop førnævnte folkedragter. De er alle sammen håndvævede af kvinder, der på denne måde holder liv i gamle håndværk og traditioner, og hvert stykke tekstil er dermed unikt.
Hver taske er unika, og netop disse produceres i et kooperativ, hvor der arbejder tre kvinder samt yderligere 150 kvinder, der væver i deres hjem.

PURA UTZ arbejder med individuelle kvinder og kooperativer rundt omkring i Guatemala, hvor missionen er at skabe eksklusive unika-produkter. De kvinder, der ikke arbejder i et kooperativ, arbejder i deres egne hjem, da kvinderne i Guatemala typisk tager sig af alt omkring husholdning; børnepasning, madlavning, samle brænde etc., og derfor passer kvinderne væve-arbejdet ind, når det passer ind i deres liv.BO