GingerOrganics Helena

Image Information

Billedet findes i hhv. farvet samt sort/hvid!

GingerOrganic er det første danske brand, som producerer 100% økologiske hygiejneprodukter. Bag brandet står Helena Kristensen, hvis mission er at fortælle og oplyse kvinder om fordelen ved at vælge økologi, når den tid på måneden kommer.

En dag for snart fem år siden gik det op for Helena, at der ikke eksisterede nogle 100% økologiske hygiejneprodukter på hylderne i Danmark. Hun begyndte at læse om, hvad der er i almindelige bind og tamponer, og blev chokeret over at læse om de store mængder pesticiderester, lim og afblegningsmidler, som findes i produkterne. Under sine undersøgelser fandt Helena desuden, at størstedelen af de kvindelig hygiejneprodukter er produceret af viskose, rayon, cellulose og plastic – og ikke af bomuld!

Kvinder bruger altså disse produkter på og i de mest følsomme områder af kroppen – helt uden at være klar over, hvad de indeholder! Bomuldsplantager er det mest pesticide-besprøjtede landbrug på planeten”.

Dette lærte Helena, da hun under sine rejser samt mens hun arbejdede som sygeplejerske for Læger Uden Grænser så, hvordan konventionel bomuld dyrkes med anvendelse af enorme mængder pesticider – og ikke mindst hvordan disse pesticider med tiden medfører frygtelige lidelser for de bønder, som dyrker bomulden. GingerOrganics produkter er derfor ikke kun gode for dig – du støtter også et socialt ansvarligt landbrug.

Helena tog derfor sagen i egen hånd, og efter megen research og mange møder fandt Helena efter fire år en producent, der lever op til de strenge krav, man er underlagt for at kunne få mærket sine produkter 100% økologiske og certificeret med den Nordiske Svane og det franske ECOCERT.

Hygiejneprodukterne kan blandt andet købes på abonnement, så du månedligt får dem sendt til døren.